Nieuwe vormgeving HITradio 915

Met gepaste trots presenteren we je het nieuwe jasje van HITradio 915. Zoals je hoort brengen we je de hits voortaan in het Nederlands, Papiaments en ook in het Engels. Dit om nog beter aan te sluiten bij jou en je vrienden. Check hieronder het officiële persbericht!

——————————-

PERSBERICHT – Nieuw jasje HITradio915 moet nog beter aansluiten bij luisteraars

WILLEMSTAD – Jongerenzender HITradio915 heeft een volledige make-over gehad. De radiozender die non-stop nieuwe muziek uitzendt, doet dat vanaf nu in een drietalig jasje: naast Nederlands maken ook Papiamentu en Engels deel uit van de jingles en vormgeving. De radiozender sluit daarmee naar eigen zeggen nog beter aan bij de doelgroep.

“Hokjes-denken onder jonge mensen is passé. We komen allemaal op straat en hebben TikTok, Facebook en Instagram, waar we in aanraking komen met andere culturen, en dat vormt zo onze eigen mooie mulitculturele omgeving waarin we leven op Curacao. Daarom vinden we dat HITradio915 qua taal wel wat diverser kan”, zegt station manager Maarten Schakel.  “Een typische HITradio915-luisteraar staat te springen op een housefeest en de volgende avond intiem te dansen in een latin-club, buiten coronatijd natuurlijk, ongeacht waar je bent geboren of opgegroeid of welke taal je thuis spreekt.”

Door Papiaments en Engels toe te voegen aan de Nederlandstalige jingles, denkt de radiozender dat een nog bredere groep luisteraars zich thuisvoelt bij de zender. “Alle ingesproken vormgeving is zó algemeen en herkenbaar, dat het niet afschrikt, ook als je thuis iets anders spreekt”, aldus Schakel.

De afgelopen maanden heeft de muziek van HITradio al een verfrissende metamorfose ondergaan. Door minutieus de laatste muzikale trends te volgen op Curacao, in Nederland, in de VS en de rest van de wereld, krijgen luisteraars een non-stop mix voorgeschoteld met de laatste trends van Curacao tot Colombia en van New York tot Amsterdam.

Naast de gezongen jingles van Pure Jingles, maken de gesproken ID’s een groot deel uit van het pakket. De mannenstem die je hoort komt van Joris Reer, de vrouwenstem is Farah Casseres. Alles is inhouse geproduceerd door Reer: “hierdoor zijn we een stuk flexibeler en kunnen we snel schakelen. Popt er ineens een nieuwe trend op, dan hoor je die diezelfde dag nog op HITradio 915. We zijn niet afhankelijk van een stem uit Nederland: ik spring zelf vlug achter de microfoon en binnen een afzienbare tijd is er een nieuwe promo op zender te horen.”

Ook nieuw op 91.5 FM: een volledig custom nieuwsdienst van zusterstation Paradise FM. Elk half uur praten de stemmen van Paradise je bij met het nieuws van Paradisefm.cw. Maar dan in behapbare stukken: de HITradio Headlines.
Current track

Title

Artist