0%

LAATSTE VOORBEREIDINGEN OP ORKAAN IRMA

Posted By: HITradio 915 On:


Er zijn bijna honderd militairen vanuit Nederland naar Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba gestuurd, omdat de eilanden worden bedreigd door orkaan Irma. Die zal dinsdagavond en woensdag met windsnelheden tot mogelijk 280 kilometer langs de Bovenwindse eilanden razen. De militairen komen van Aruba en Curaçao.

Zodra de orkaan is gepasseerd gaan twee marineschepen van Aruba en Curaçao naar de drie eilanden om nog eens extra militairen en hulp af te leveren, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ministeries werken nauw samen om snel hulp te kunnen bieden.

Vissers hebben hun boten op de kant gehaald, vluchten zijn gecanceld, operaties in ziekenhuizen zijn uitgesteld en ook de kranten sluiten hun deuren. Scholen en overheidsdiensten zijn vanaf dinsdagochtend gesloten, vanaf 20.00 uur ‘s avonds (lokale tijd) geldt een avondklok. De overheden willen dat zoveel mogelijk mensen thuis zijn als de orkaan de eilanden bereikt. Alleen al in St. Maarten zijn elf schuilkelders klaargemaakt. Naar verwachting zal Irma zorgen voor hoge vloedgolven en zware regenval.

Bron: Paradise FM, De Telegraaf, NU.nl


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Expand
Play Cover Track Title
Track Authors