0%

Armin van Buuren haalt woede legendarisch technocollectief op zijn hals

Posted By: HITradio 915 On:


Het legendarische technocollectief  en label Underground Resistance is woedend op Armin van Buuren. De Nederlandse dj gebruikt een logo dat erg lijkt op het beeldmerk van de Amerikaanse formatie voor een feest op Ibiza.

“Schaam je je niet? Waar is de elektronische creativiteit gebleven?”, klaagt Underground Resistance op Facebook. “Gaat het verdomme alleen maar om geld?”

Het logo van Underground Resistance is een U en een R. Van Buuren gebruikt precies die samenstelling op de flyer voor zijn feestreeks in club Hï op Ibiza, die 21 juni tot en met 13 september wordt georganiseerd.

Knights of the Jaguar

Underground Resistance werd aan het einde van de jaren tachtig opgericht door Jeff Mills en Mike Banks. Bekende nummers die door het label uit Detroit werden uitgebracht zijn Transition en Knights of the Jaguar (DJ Rolando).

Het collectief hanteert een militante benadering van elektronische muziek en keert zich vaak tegen de commerciële dance industrie.

Reactie

Van Buuren laat in een reactie aan NU.nl weten: “Laat ik voorop stellen dat ik het vervelend vind dat deze situatie nu gaande is. Mijn team, het team van Hi/Ushuaia en ikzelf, waren ons niet eerder bewust van gelijkenissen tussen ons logo en het logo van Underground Resistance. Oorspronkelijk is UR, de naam van het nieuwe evenement waarmee ik wekelijks in Ibiza zal staan afgeleid van Universal Religion, een wat ouder, maar desalniettemin een door fans welbekend Armin van Buuren concept”

“Het beeldmerk, bestaand uit het lettertype en kader, is ontworpen vanuit de Armin van Buuren huisstijl. Na overleg hebben mijn team, het team van Hi/Ushuaia en ik besloten de naam te behouden zoals hij nu is maar het beeldmerk aan te passen. Vertrouwende op het begrip van de media, fans en Underground Resistance.”

Bron: Nu.nl


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Expand
Play Cover Track Title
Track Authors